Skip to product information
1 of 4

Dharma Yug

Shri Varalaxmi Pooja Samagri Kit - श्री वरलक्ष्मी पूजा सामग्री किट

Shri Varalaxmi Pooja Samagri Kit - श्री वरलक्ष्मी पूजा सामग्री किट

Regular price Rs. 799.00
Regular price Sale price Rs. 799.00
Sale Sold out
Shipping calculated at checkout.

Shri Varalakshmi Vrata is observed on the Friday before the full moon (Purnima) in the Hindu month of Shravana (July-August). It is dedicated to Goddess Lakshmi, seeking wealth, prosperity, happiness, and family well-being. Married women primarily observe this vrat, praying for the long life of their husbands and the prosperity of their families. The Skanda Purana mentions that Goddess Lakshmi herself described the benefits of this vrat to Sage Narada.
Includes: A detailed instruction manual for guidance.
Note: All items are strictly intended for puja (religious worship) purposes only. Not meant for consumption.

श्री वरलक्ष्मी व्रत श्रावण मास (जुलाई-अगस्त) में पूर्णिमा से पहले आने वाले शुक्रवार को मनाया जाता है। यह व्रत देवी लक्ष्मी को समर्पित है, जिससे धन, समृद्धि, सुख-शांति और परिवार की खुशहाली प्राप्त होती है। विवाहित महिलाएं इस व्रत को मुख्य रूप से अपने पति की दीर्घायु और परिवार की समृद्धि के लिए करती हैं। स्कंद पुराण में वर्णन है कि स्वयं देवी लक्ष्मी ने इस व्रत के महत्व को नारद मुनि को बताया था।
शामिल है: पूजा के लिए निर्देश पुस्तिका
नोट: सभी सामग्री केवल पूजा (धार्मिक उपासना) हेतु हैं। खाने योग्य नहीं है।

Ingredients (सामग्री )

Aalta (आलता)
Aasan (Red) (लाल आसन)
Akshat (अक्षत)
Ashtagandha (अष्टगंध)
Chandan (चंदन)
Coins (द्रव्य)
Cowdung Cake (कंडा)
Dhoop (धूप)
Diya (दिया)
Elaichi (इलायची)
Gangajala (गंगाजल)
Ghee (घी)
Havishya (हविष्य)
Honey (शहद)
Ittar (इत्र)
Kapoor (कपूर)
Laung (लौंग)
Long Wick (लंबी बाती)
Matchbox (माचिस)
Mauli Dhaga (मौली धागा)
Mishri (मिश्री)
Poster of Varalaxmi (पोस्टर ऑफ वरलक्ष्मी)
Pooja Oil (पूजा का तेल)
Rangoli (रंगोली)
Red Cloth (लाल वस्त्र)
Round Wick (गोल बाती)
Samidha (समिधा)
Sindoor (सिंदूर)
Sugar (शक्कर)
Upvastra (उपवस्त्र)
Vastra (वस्त्र)
Whole Supari (सुपारी)
Yajnopavita (यज्ञोपवीत)
Shringara Kit (शृंगार किट)
Aaina (दर्पण)
Aalta (आलता)
Bangles (चूड़ी)
Bindi (बिंदी)
Chunri (चुनरी)
Comb (कंघी)
Earring (कान के झुमके)
Hair Oil (तेल)
Kajal (काजल)
Lipstick (लिपस्टिक)
Mehendi (महंदी)
Nail Polish (नेल पॉलिश)
Payal (पायल)
Perfume (इतर)
Sindoor (सिंदूर)
Toe Ring (बिछिया)

View full details