dharmayug
Shri Sawan Somwar Pooja Samagri Kit | श्री सावन सोमवार पूजा सामग्री किट
Shri Sawan Somwar Pooja Samagri Kit | श्री सावन सोमवार पूजा सामग्री किट
Couldn't load pickup availability
Sawan Somwar is observed by devout Hindus, especially women, during the auspicious month of Shravan (Sawan), which falls typically in July–August. This month is considered highly sacred to Lord Shiva. To appease Shiva and seek blessings for marital bliss, good health, prosperity, and spiritual upliftment, devotees fast and perform Abhishekam with milk, water, honey, and bel leaves, especially on Mondays, which are intrinsically dedicated to Shiva. According to the Padma Purana, those who observe Sawan Somwar Vrat with devotion are granted fulfillment of righteous desires and freedom from sins.
Includes: A detailed instruction manual for guidance
Note: All items are strictly intended for puja (religious worship) purposes only. Not meant for consumption.
सावन सोमवार का व्रत श्रद्धालु हिंदू विशेष रूप से महिलाएं श्रावण (सावन) मास में करती हैं, जो आमतौर पर जुलाई–अगस्त में आता है। यह महीना भगवान शिव को अत्यंत प्रिय माना जाता है। शिव को प्रसन्न करने एवं वैवाहिक सुख, उत्तम स्वास्थ्य, समृद्धि और आध्यात्मिक उत्थान की कामना से भक्त सोमवार के दिन व्रत रखते हैं और दूध, जल, शहद व बेलपत्र से अभिषेक करते हैं। सोमवार शिव को समर्पित दिन होता है, इसीलिए इन दिनों का विशेष महत्व होता है। पद्म पुराण के अनुसार, जो भक्त श्रद्धा एवं भक्ति से सावन सोमवार व्रत करता है, उसे पुण्य की प्राप्ति होती है और पापों से मुक्ति मिलती है।
शामिल है: मार्गदर्शन के लिए एक विस्तृत अनुदेश पुस्तिका।
नोट: सभी सामग्री केवल पूजा (धार्मिक उपासना) हेतु हैं। खाने योग्य नहीं है।
Ingredients (सामग्री): 36 Items
Aasan (White) (आसन)
Abhyangam (अभ्यंगम)
Akshat (अक्षत)
Ashtagandha (अष्टगंध)
Bahsma (भस्म)
Bel Powder (बेल का पाउडर)
Chana Dal (चना दाल)
Chandan (चंदन)
Coins (द्रव्य)
Cowdung Cake (कंडा)
Diya (दिया)
Dhoop (धूप)
Elaichi (इलायची)
Gangajala (गंगाजल)
Ghee (घी)
Gulaal (गुलाल)
Havishya (हविष्य)
Honey (शहद)
Kapoor (कपूर)
Laung (लौंग)
Long Wick (लंबी बाती)
Madhupark (मधुपर्क)
Matchbox (माचिस)
Mauli Dhaga (मौली धागा)
Mishri (मिश्री)
Moong Dal (मूंग दाल)
Pooja Oil (पूजा का तेल)
Round Wick (गोल बाती)
Samidha (समिधा)
Shami (शमी)
Sugar (शक्कर)
Vastra (वस्त्र)
Whole Supari (सुपारी)
Yajnopavita (यज्ञोपवीत)
Poster of Shivlinga (शिवलिंग का पोस्टर)
Share

I was just going through online platforms to get the puja samagri so that I dont have to go and search, the first time I ordered was during vat savitri puja, where I got everything and had nothing to worry about. Its a great venture. I have placed 2 orders till date and will be ordering from them in future as well. Loved it !