Skip to product information
1 of 6

Dharma Yug

Shri Mangala Gauri Pooja Samagri Kit (Monthly) | श्री मंगला गौरी पूजा सामग्री किट (मासिक)

Shri Mangala Gauri Pooja Samagri Kit (Monthly) | श्री मंगला गौरी पूजा सामग्री किट (मासिक)

Regular price Rs. 2,499.00
Regular price Sale price Rs. 2,499.00
Sale Sold out
Shipping calculated at checkout.

Mangala Gauri Vrat is a highly auspicious observance traditionally performed by married women, to seek the blessings of Goddess Gauri (Parvati) for marital bliss, long life of the husband, prosperity, and family welfare. It is observed on Tuesdays in the month of Shravan (July–August), which is considered sacred to Shiva and Parvati. The benefits include enhanced harmony in married life, protection from evil forces, fulfillment of desires, and spiritual upliftment.
Includes: A detailed instruction manual for guidance
Note: All items are strictly intended for puja (religious worship) purposes only. Not meant for consumption.

मंगला गौरी व्रत एक अत्यंत शुभ और पवित्र व्रत है, जिसे मुख्यतः विवाहित महिलाएं करती हैं। इस व्रत का उद्देश्य होता है देवी गौरी (पार्वती) का आशीर्वाद प्राप्त करना ताकि वैवाहिक जीवन सुखमय हो, पति की दीर्घायु बनी रहे, परिवार में समृद्धि और कल्याण बना रहे। यह व्रत श्रावण मास (जुलाई–अगस्त) के मंगलवारों को किया जाता है, क्योंकि यह महीना भगवान शिव और माता पार्वती को विशेष रूप से समर्पित माना जाता है। इस व्रत के लाभों में शामिल हैं – दांपत्य जीवन में प्रेम और सामंजस्य की वृद्धि, बुरी शक्तियों से सुरक्षा, मनोकामनाओं की पूर्ति और आध्यात्मिक उन्नति। इसे श्रद्धा और नियमपूर्वक करने से स्त्रियों को सौभाग्य और सुख-समृद्धि की प्राप्ति होती है।
शामिल है: मार्गदर्शन के लिए एक विस्तृत अनुदेश पुस्तिका
नोट: सभी सामग्री केवल पूजा (धार्मिक उपासना) हेतु हैं। खाने योग्य नहीं है।

Ingredients (सामग्री): 816 Items

64 Coins (द्रव्य)
64 Elaichi (इलायची)
64 Laung (लौंग)
64 Supari (सुपारी)
256 Long Wick (लंबी बाती)
Aalta (आलता)
4 Aasan (Red) (लाल आसन)
4 Aata (आटा)
4 Akshat (अक्षत)
4 Ashtagandha (अष्टगंध)
Chandan (चंदन)
4 Dipa (दीपक)
4 Dhoop (धूप)
4 Gangajala (गंगाजल)
4 Ghee (घी)
4 Honey (शहद)
Ittar (इत्र)
Kajal (काजल)
Kapoor (कपूर)
Matchbox (माचिस)
Mauli Dhaga (मौली धागा)
4 Mishri (मिश्री)
64 Panchmeva (पंचमेवा)
64 Saptdhanya (सप्तधान्य)
4 Saubhagya Sutra (सौभाग्य सूत्र)
Sindoor (सिंदूर)
4 Sugar (शक्कर)
Upvastra (उपवस्त्र)
4 Vastra (वस्त्र)

Shringara Kit (शृंगार किट)
4 Aaina (दर्पण)
4 Aalta (आलता)
64 Bangles (चूड़ी)
4 Bindi (बिंदी)
4 Chunri (चुनरी)
4 Comb (कंघी)
4 Earring (कान के झुमके)
4 Hair Oil (तेल)
4 Kajal (काजल)
4 Lipstick (लिपस्टिक)
4 Mehendi (महंदी)
4 Nail Polish (नेल पॉलिश)
4 Payal (पायल)
4 Perfume (इतर)
4 Sindoor (सिंदूर)
4 Toe Ring (बिछिया)

View full details

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)